قطعه ­بندی و بسته­ بندی مرغ

تاریخچه بسته بندی مرغ

قطعه ­بندی و بسته­ بندی مرغ در کشور ما، صنعت نوپایی است که در اوایل دهه ­ی هشتاد با تاسیس و راه ­اندازی فروشگاه­ های زنجیره ­ای شهروند و رفاه و … در ایران رونق گرفت. پیش از آن ابتدا برخی از مرغ ­فروشی ­ها در همان محل اقدام به خرد کردن مرغ می­ کردند اما واحدهای تولیدی مستقلی برای این کار وجود نداشت.

لازم به ذکر است تا پیش از این تاریخ، تنها واحدی که در فضای مناسب و با ماشین ­آلات صنعتی آغازگر و پیشتاز این رشته شد، شرکت اطعمه ی پارس با نام تجاری تیهو بود که از اواسط دهه­ ی هفتاد در این زمینه شروع به کار کرد. به مرور با توسعه­ ی فروشگاه­ های زنجیره­ ای و تغییرات روش مصرف در خانوارهای پایتخت­ نشین، فرهنگ غذایی مصرف­ کنندگان به سمت استفاده از موادغذایی آماده­ ی طبخ گرایش روزافزونی یافت. پس از مدتی تعدادی از عمده ­فروشان مرغ در بازارچه ­ی بهمن تهران، با اختصاص بخشی از فضای کار خود به قطعه ­بندی مرغ در تناژ بالا مشغول شدند و این آغاز تحول سریع در این صنعت بود. با شیوع فرهنگ جدید مصرف مرغ قطعه­ شده و آماده­ ی طبخ، به مرور ابتدا در تهران و سپس در شهرهای بزرگ و مراکز استان و سرانجام در سراسر ایران واحدهای قطعه­ بندی و بسته­ بندی مرغ در کنار کشتارگاه­ های طیور یا مستقل از آن­ها راه­ اندازی شد تا به جایی که امروزه این رشته خود به صنعت مهم و رو به رشدی در کشورمان بدل گردیده است.

مشکلات و معضلات بسته بندی مرغ

مشکلات بازار:

   از جمله­ ی مهمترین معضلات این صنعت در عرصه­ ی بازار، قطعه کردن و بی­ استخوان کردن مرغ توسط مغازه­ های مرغ ­فروشی­ ها است که علاوه بر غیربهداشتی بودن به مانع بزرگی در رشد حجم بازار واحدهای تولیدی این رشته تبدیل شده است و جا دارد از طریق هماهنگی صنفی میان صاحبین صنعت و مذاکره با مسئولین سازمان دامپزشکی از این کار جلوگیری شود.

   مشکلات تولید:

با توسعه­ ی بازار و افزایش حجم عملیات در واحدهای بسته­ بندی مرغ نیاز به تحول در روش­ های تولید به شدت ضرورت یافته است. در حال حاضر در اکثر قریب به اتفاق واحدهای فعال، تولید به روش سنتی صورت می ­پذیرد. یعنی کل فرآیند پوست­کنی، قطعه ­بندی، چربی­ گیری، پاکسازی و قطعه­ بندی روی تعدادی  میز کار و توسط کارگران به طور کاملا دستی انجام می­ گیرد و تقریبا از هیچ ماشین­ آلات صنعتی در این زمینه استفاده نمی­ شود. و این امر موجب مشکلات زیر می­ گردد:

  • کاهش بهره ­وری نیروی کار و افزایش هزینه ­ی تولید
  • کاهش ظرفیت سالن تولید و عدم بهره برداری مناسب از فضا
  • کاهش سطح بهداشت و افزایش بار میکروبی و در نتیجه کاهش زمان مصرف محصول
  • افزایش مصرف آب جهت شستشو و انرژی جهت برودت مورد نیاز محصول

 با تغییر روش تولید از سنتی به صنعتی و ایجاد اتوماسیون در پروسه­ ی قطعه ­بندی و بسته­ بندی نه تنها مشکلات فوق برطرف می­ شود بلکه هم مصرف­ کنندگان با توجه به مسائل بهداشتی بعد از آشنایی از طریق تبلیغات راغب می­ شوند تا کالای خود را از مرغ­ فروشی­ ها نخرند و هم مسئولین دامپزشکی بعد مشاهده ­ی تفاوت­ های میان قطعه­ بندی صنعتی در سالن­ های تولید و قطعه­ بندی سنتی در مغازه ­ها در جلوگیری از این امر مصمم ­تر خواهند شد.


جهت خرید مرغ قطعه بندی شده کاملا بهداشتی به قیمت روز با تلفن 3161-045 تماس حاصل فرمائید.